Als je het reizen in 2020 hebt gemist, ben je duidelijk niet in Boker Tov geweest. Een deli, bar en restaurant met het beste heerlijke Israëlische streetfood dat je ooit zult eten – eigendom van onze eigen kolonel-in-chief Tom Sas en zijn vrouw Lori Dardikman. Zo brachten ze een stukje Tel Aviv naar het al even bruisende Berchem en het Eilandje.

Boker Tov betekent eigenlijk ‘goedemorgen’ in het Hebreeuws, maar Tom en Lori geven graag hun eigen definitie aan het woord en het idee eromheen. Ze willen er “vang je beste moment van de dag” van maken en breken met het klassieke patroon van de industrie. In plaats van het ontbijt van 8.00 tot 11.00 uur en de lunch van 11.30 tot 13.30 uur, willen ze dat iedereen kan eten wat en wanneer ze maar willen. Zo gaat dat in Tel Aviv, dus laten we een beetje van die Metropolitan mentaliteit naar Antwerpen brengen!

En dat is precies wat ze deden, want op 14 oktober, toen ze hun deuren openden voor het publiek, gingen mensen weer op stedentrip. Het was een korte, maar mooie reis. Na 4 dagen ging België opnieuw in lockdown. Maar opgeven? Dat is een woord waar Tom en Lori in hun leven nog nooit van hadden gehoord – niet in het Nederlands, Engels of Hebreeuws wat dat betreft! Ze maakten van Boker Tov een afhaalrestaurant & bar met een webshop.

BALAGAN BOX

Het bestverkochte gerecht zat in een handige dandybox met een op maat gemaakte mixtape die je in het comfort van je eigen huis meteen naar de straten van Tel Aviv vervoert. Dit is de (nu razend populaire) Balagan-doos, wat in het Hebreeuws ‘gezellige kleine puinhoop’ betekent. Het enige wat je hoeft te doen is je thuis voelen, alles op tafel zetten, DJ Deloin’s Balagan Beats opzetten en genieten van de geweldige smaken van chef Thomas Swenters.

Het gemak van afhaalmaaltijden met de ervaring van Boker Tov en de smaken van Tel Aviv. Het is echt niet van deze wereld. Je zou bijna zeggen dat het (balag) engelachtig is! Het is zelfs zo hemels dat ze in februari 2021 een tweede locatie hebben geopend op ’t Eilandje. Binnenkort wordt een derde locatie in de omgeving van Antwerpen Zuid bekend gemaakt. Houd hun website en sociale media in de gaten. De Chaim!

Boker Tov Berchem

Doornelei 2
2018 Antwerpen
03 226 41 41

More information and bookings

Boker Tov Eilandje

Zeevaartstraat 8
2000 Antwerpen
032918451

More information and bookings